Afgelopen zondag kwamen vijf meiden van Catch met het regionale selectieteam South West Thunders uit voor Nederland in de European & African Regionals (Europees Kampioenschap). Zowel Willemijn de Jong (seniors, 15-16 jr) als Babette van den Esker, Jill Leening, Sterre Tuunter en Teaux Schul (juniors, 13-14 jr) hebben in de finale laten zien de sterkste te zijn en gaan met hun team namens Europa & Africa naar de World Series in de USA. In een zinderende wedstrijd wisten de juniors een 2-1 achterstand tegen Tsjechië om te buigen in een 2-4 overwinning. Het senior team van de Tsjechen kwamen in de finale nog mooi terug van een achterstand maar South West Thunders wist de finale toch naar zich toe te trekken. Eindstand 11-9.

 

“Een geweldige prestatie, die niet eerder is voorgekomen. Nog nooit heeft Catch zoveel afvaardiging in de nationale Little League teams gehad, laat staan jeugdleden die in USA de World Series gaan spelen. Catch is dan ook supertrots op deze meiden.” aldus voorzitter Monique Remmers.

Ook heel bijzonder is dat Willemijn de Jong twee jaar geleden met haar team ook de EK heeft gewonnen. Zij was toen het eerste Catchlid dat de Little League World Series heeft gehaald.

Afgelopen juni is het nationale kampioenschap Little League gespeeld. Voor onze regio kwamen toen maar liefst negen jeugdleden van HSV Catch uit. Zeven leden hebben daar het kampioenschap gewonnen en daarmee het ticket naar de EK. Naast bovenstaande softbalsters, is ook Bibienne Ankerman en honkballer Kilian de Ridder erin geslaagd de European en African Regionals te bereiken. Afgelopen week speelde het team van Kilian in Kutno, Polen. Ze speelden een sterk toernooi, maar zijn helaas in de kwartfinales tegen UK net uitgeschakeld en daarmee op een zeer respectabele 5de plaats geëindigd.   Bibienne begint in de loop van komende week met haar EK, ook in Kutno, Polen.

Catch meiden met regionaal selectieteam naar de softbal World Series in Seattle