Teamfoto EK juniors

Tijdens deze zomervakantie hebben een aantal Catch leden de softbalervaring van hun leven opgedaan. Willemijn de Jong, Babette van den Esker, Teaux Schul, Jill Leening en Sterre Tuunter bereikten na winst op het Little League European African championship een ticket naar de World Series in de USA.

Willemijn de Jong kwam uit in leeftijdsklasse seniors en heeft met haar regionale selectieteam deelgenomen namens Europe Africa tijdens de World Series in Delaware. De andere meiden spelen in de junior klasse en gingen met hun team naar Kirkland.

De World Series is zo’n beetje het hoogste niveau wat je in je leeftijdsklasse kan bereiken, buiten de nationale selectie. Met deelname van de kampioenen uit Latin America, Asia Pacific en de 5 verschillende regio’s in USA is het een zeer sterk bezet toernooi.

De World Series worden serieus aangepakt. Sponsoring van pakken, voor elke wedstrijd volksliederen, het afleggen van de Little league pledge, vier scheidsrechters per wedstrijd, vervoer per spelersbus en verblijf met je team in een hotel.

Voor de thuisblijvers waren de wedstrijden via facebook, gamechanger en what’s app te volgen wat volop werd gedaan. Door de vakantieperiode waren er volgens vanuit Frankrijk, Italië, Thailand, Vietnam, Indonesië, USA en natuurlijk een hele fanclub in Nederland.

Catch op de World Series