Dit weekend kwamen maar liefst negen jeugdleden van HSV Catch uit in de regionale selectie voor regio Den Haag bij de Nederlandse kampioenschappen Little League in Hoofddorp.  Zaterdag pakte Bibienne Ankerman (AS1) in de jongste leeftijdsgroep ‘littles’ de eerste plaats. Zondag speelden Babette van den Esker (JS1), Jill Leening (AS1) Sterre Tuunter (AS1) en Teaux Schul (JS1) na winst van elke poulewedstrijd een uitstekende finale met de juniors en haalde daarmee ook het kampioenschap binnen. Daarna was Willemijn de Jong (JS1) aan de beurt met de seniors en ook daar winst.

Voor de softbalsters betekent dit dat de South West Thunders (zo heet ons regionale team) in alle leeftijdsklassen het kampioenschap heeft behaald en dat zij deze zomer namens Nederland naar het EK gaan. Als klap op de vuurpijl wist ook het jongste honkbalteam met Catch-lid Kilian de Ridder (AH1) de winst te pakken. De jongste teams (littles) gaan naar de EK in Polen, de oudere teams spelen hun EK in Nederland.

“Wat een ongelofelijk prestatie”, zegt Monique Remmers, voorzitter van HSV Catch. “We zijn enorm trots op deze prestatie van onze jeugd”. Ook Ivan Hesse (JH1) en Aswin Jadoenathmisier (AH1) waren in hun leeftijdsklasse geselecteerd. Helaas haalden zij op puntensaldo de halve finale net niet.

Ook was Catch vertegenwoordigt bij de scheidsrechters. Paul Hensema en Martin Evers hebben hier hun steentje bijgedragen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotos van Olaf Tompot, Ronald van Montfort,Paco van Leeuwen en Anouk Dijkstal

Catch talenten vlammen op NK Little League