Woensdag 20 mei was er een webinar over financiƫn voor verenigingen. Sprekers waren Peter van Baak (sponsorvisie) en Harry Wientjes (Rabobank).

De webinar ging over de verschillende financiƫle regelingen die bij de (lokale) overheid beschikbaar zijn tijdens de Corona Crisis en waar je als sportvereniging gebruik van kan maken. Het was goed om te zien dat HSV Catch hier goed zicht op heeft en gebruik heeft gemaakt van alle voor Catch beschikbare regelingen.

Het grootste gedeelte van de webinar ging over het werven van sponsoren en hoe contact te houden met deze sponsoren. Hier kwamen een aantal zeer nuttige tips naar voren.

  • Ga bijvoorbeeld kijken welke organisaties het wel goed doen ten tijde van de Corona Crisis. Dit zijn bijvoorbeeld de supermarkten, bouwmarkten, slagers, bakkerijen en duurzaamheid bedrijven.
  • Kijk in de lokale kranten naar lokale adverteerders. Neem contact met ze op en vraag of zij iets voor de lokale sportvereniging iets kunnen betekenen.
  • Wees creatief door bijvoorbeeld een T-shirt met pakkend logo te maken en die ten bate van de club te verkopen.
  • Je kan een crowdfundactie op touw zetten. Zorg er dan wel eerst voor dat je een goed plan gaat maken. (crowdfundingvoorclubs.nl)
  • Misschien ken je een vereniging die hun activiteiten binnen moeten doen en dit nu niet kunnen ivm de Corona Crisis. Stel hier, na overleg, je sportlocatie ter beschikking voor een kleine tegemoetkoming.

Let op! Neem eerst contact op met de sponsor coordinator van HSV Catch, Wout Caminada, voordat je in contact treedt met een potentiƫle sponsor. Heb je zelf nog goede tips en ideeƫn, dan kan je dit ook uiteraard bij hem kwijt. Alle hulp is welkom!

Wout Caminada is bereikbaar via sponsoring@hsv-catch.nl.

Financieel de crisis door