Nieuwsarchief

Catch kijkt terug op een geslaagd “Beach Baseball The Hague 2016”

Catch kreeg op 9 juli jl. de unieke kans om op het strand van Scheveningen een internationaal honk- en softbaltoernooi te organiseren: “Beach Baseball The Hague 2016”. Dit evenement vond plaats in en rondom het The Hague Beach Stadium.

Er deden 8 verenigingen uit de regio Haaglanden en één vereniging uit Frankrijk mee met in totaal 13 teams. Niet alleen werd er in het stadion gespeeld, ook buiten het stadion waren twee velden uitgelegd voor het spelen van wedstrijden.

Na de inschrijvingen werd om 10:00 uur de openingswedstrijd gespeeld in het stadion tussen vereniging Savigny uit Frankrijk en vereniging Biënto uit Leiden. Daarna werd er in een aantal rondes diverse wedstrijden gespeeld tussen honkbal pupillen, honkbal aspiranten, softbal aspiranten en softbal junioren.

Rond 16:00 uur vond in het stadion de prijsuitreiking plaats. Alle deelnemers kregen een medaille en de winnende teams werden in het zonnetjes gezet: Schiedam (2x winst), Biënto en Savigny.

Buiten het terrein was de EK Honkbal bus van de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond (KNBSB) aanwezig. Alle aanwezigen konden hier hun honk- en softbal skills testen. Zo was er een gooionderdeel met het oog op snelheid, een gooionderdeel met het oog op accuratesse, twee kleinere slagtunnels en slagpalen. Maar ook konden bezoekers op de foto met de wereldbeker!

Kortom, er kan teruggekeken worden op een dag vol sportplezier en gezelligheid!

Diverse teams hebben al aangegeven weer te willen deelnemen aan dit evenement. Niet alleen uit de regio Den Haag, ook verenigingen in het midden van het land hebben zich al gemeld voor editie 2017!

Inmiddels gaan alle foto’s via social media de wereld over. Diverse honk- en softbalverenigingen in het buitenland krijgen interesse om iets vergelijkbaars te organiseren. Alle foto’s zijn te bekijken op de Facebook pagina van Catch.

20160711_persbericht Beach Baseball The Hague 1

/ HSV Catch

Programma Beach Baseball The Hague 2016

Algemeen

Beach Baseball The Hague vindt plaats in het Beach Stadium op het strand van Scheveningen.
Het adres: Strandweg 4 (nabij de ingang van de haven). Het toernooi duurt van 10:00 – 16:00 uur.

Gedurende de dag vinden er diverse wedstrijden plaats in en rondom het stadion. Zie het wedstrijdschema hieronder voor alle details.

De EK promobus van de KNBSB is deze dag ook aanwezig. Hier kun je tussen 10:00 uur en 14:00 uur jouw honk- en softbalskills testen. Het terrein
waar de EK promobus staat, is ook open voor niet-deelnemers aan het toernooi. Er staan vrijwilligers die helpen om alles in goede banen te leiden.

 

Speelschema

schema

Spelregels
Omdat we op een plek spelen die we binnen het honk- en softbal niet kennen, passen we iets andere regels toe dan we gewend zijn. Tijdens Beach Baseball The Hague 2016 hanteren we voor een groot deel de spelregels die we kennen uit de reguliere competities. Zo spelen we niet met de binnenhoog-regel (infield fly rule). Tijdens het toernooi maken we géén gebruik van de pitch count, de regels die werpers limiteren in het gooien van het aantal ballen. Wel motiveren we coaches om iedereen, in het eigen team en dat van de tegenstander, een eerlijke kans te geven. Het gaat immers om de fun!

Omdat we gaan voor spelplezier, zijn er een paar kleine wijzigingen in spelregels ten opzichte van de reguliere competitie:

  • Iedereen in een team slaat mee, ook de wissels
  • Na 3 nullen, of na 6 runs wordt er gewisseld
  • Een bal in de tribunes geldt als een fout slag (geldt alleen in het stadion)
/ HSV Catch

NL Little League 2016: 5x Zilver en 1x Brons !!!

Dit weekenDrukwerkd werd in Hoofddorp het NK Llittle League gespeeld, het nederlands kampioenschap voor regionale selectieteams. Vanuit HSV Catch namen dit jaar zes spelers deel in de verschillende leeftijdsklasses.

Bij de softbalsters hebben Willemijn de Jong (senior), Babette van den Esker (junior), Sterre Tuunter en Jill Leening (beide little) alle vier zilver gehaald.

Bij de honkballerers heeft Mike Botter (senior) ook zilver gehaald en Ivan Hesse (junior) werd met zijn team derde. Alle deelnemers sluiten hiermee met een mooi resultaat het NK af.

Naast deze sportieve prestatie had Catch-lid Teaux Schultz ook nog de eer om als kindreporter samen met Jack van Gelder het evenement te mogen verslaan.

Al met al een zeer geslaagd NK little league 2016.

/ HSV Catch

Catch zoekt nieuwe leden

De jeupupillen-gezochtgdteams van Catch ontwikkelen zich snel. Diverse kinderen hebben kennis kunnen maken met de sport en zijn er aan toe om door te schuiven naar een volgende stap. De oudste jongens gaan zich na de zomerstop richten op de honkbal en de oudste meiden stromen door naar de softbal.

De groep jongens is nu zo groot dat we na de zomerstop kunnen starten met een nieuw pupillenteam gericht op honkbal. Echter, we zoeken nog diverse enthousiaste meiden van 9 jaar en ouder om ook een pupillenteam te starten gericht op softbal.

Ken jij nog meiden van 9 jaar of ouder die een keer mee willen trainen? Nodig ze uit en kom op woensdagen om 16:30 uur een keer meetrainen! Na 3x gratis meetrainen kunnen ze beslissen of ze lid willen worden van Catch.

Met het doorschuiven van oudere kinderen naar de pupillen ontstaat er binnen de Beeballgroep weer voldoende ruimte. Kinderen vanaf 5 jaar zijn elke woensdag om 16:30 uur van harte welkom op de Groene Zoom om een keer mee te trainen.

Vul het interesse Formulier in en kom 3x gratis meetrainen!

/ HSV Catch


Onze Sponsors