Algemeen

Beach Baseball The Hague vindt plaats in het Beach Stadium op het strand van Scheveningen.
Het adres: Strandweg 4 (nabij de ingang van de haven). Het toernooi duurt van 10:00 – 16:00 uur.

Gedurende de dag vinden er diverse wedstrijden plaats in en rondom het stadion. Zie het wedstrijdschema hieronder voor alle details.

De EK promobus van de KNBSB is deze dag ook aanwezig. Hier kun je tussen 10:00 uur en 14:00 uur jouw honk- en softbalskills testen. Het terrein
waar de EK promobus staat, is ook open voor niet-deelnemers aan het toernooi. Er staan vrijwilligers die helpen om alles in goede banen te leiden.

 

Speelschema

schema

Spelregels
Omdat we op een plek spelen die we binnen het honk- en softbal niet kennen, passen we iets andere regels toe dan we gewend zijn. Tijdens Beach Baseball The Hague 2016 hanteren we voor een groot deel de spelregels die we kennen uit de reguliere competities. Zo spelen we niet met de binnenhoog-regel (infield fly rule). Tijdens het toernooi maken we géén gebruik van de pitch count, de regels die werpers limiteren in het gooien van het aantal ballen. Wel motiveren we coaches om iedereen, in het eigen team en dat van de tegenstander, een eerlijke kans te geven. Het gaat immers om de fun!

Omdat we gaan voor spelplezier, zijn er een paar kleine wijzigingen in spelregels ten opzichte van de reguliere competitie:

  • Iedereen in een team slaat mee, ook de wissels
  • Na 3 nullen, of na 6 runs wordt er gewisseld
  • Een bal in de tribunes geldt als een fout slag (geldt alleen in het stadion)
Programma Beach Baseball The Hague 2016